Как да се грижим за кожата си?

Грижата за кожата на лицето е тема еднакво важна и за момичетата и за момчетата, да не говорим пък, че правилният вид грижа със сигурност не зависи от пола.


Момчета, може да не ви се вярва, но грижата за кожата на лицето може да ви донесе само ползи – първо, ще се чувствате по-добре и ще се харесвате повече, второ – ние, момичетата, ще виждаме, че се грижите за себе си, ще се впечатляваме от това и ще ви харесваме повече.

Защо е толкова важно?

Кожата на лицето ни е подложена на непрестанното влияние на външни вредители – студ, слънце, прах – и изисква ежедневно предпазване, почистване и подхранване, което изисква от нас да си създадем навик да го правим и да изградим своя skin care routine.

Правилен вид грижа

Хората най-често имат един от трите типа кожа - суха, мазна или комбинирана, като разбира се, има разновидности в зависимост от степента на чувствителност, сухота или хидратация.


Затова, за различните хора са подходящи различни методи, продукти, марки и комбинации от грижа за кожата, и тук идва трудното – да изберем продуктите, подходящи за нас.


Моят skin care routine

Ще споделя с вас как го правя аз. Моята кожа е от тип „мазна и чувствителна“ и това предопределя изборът ми на продукти и начинът на прилагането им. Важно е да имате предвид, че мазната кожа също се нуждае от хидратация. Често пъти, хора с мазна кожа пропускат хидратиращите продукти, защото смятат, че те омазняват кожата допълнително. Напротив! Когато е дехидратирано, лицето произвежда повече мазнина, за да се овлажни.


Аз задължително си мия лицето сутрин и вечер. Сутрин използвам почистващ гел за лице, а вечер – ексфолиант (с малки масажиращи частици), защото той почиства по-добре остатъците от грима и мръсотията. След като измия лицето си нанасям малко крем за очи.Преди вечерното миене, обаче, внимателно и напълно почиствам грима си.Има много методи за отстраняване на грим – магазините предлагат богата разновидност от мокри кърпички, тоалетно мляко, мицеларна вода. Мокрите кърпички не ги препоръчвам, защото с тях натискате и разтегляте кожата, а това е вредно за нея. Аз използвам мицеларна вода и открих, че мицеларната вода на L’Oreal е най-добрият вариант за мен. Водата на Garnier също хич не е лоша.


Маските за лице също са задължителен компонент от моят routine. Правя си маска два пъти в седмицата, като след това слагам на лицето си toner, който освежава и стяга кожата, а след него нанасям и крем за лице с tea tree. Toner и крем с tea tree се отразява изключително добре на мазна и чувствителна кожа като моята.Момчета, за вас не са задължителни чак толкова много стъпки – достатъчно е да си миете лицето сутрин, може и с помощта на гел за лице, а вечер е достатъчно и само вода и сапун. Препоръчвам, обаче, от време на време да си правите маски – тайно, разбира се, не е нужно всички да разбират, макар че, блестящият ви вид едва ли ще стане за дълго скрит 😊


Ако се затруднявате в избора на гел/маска, пишете ми – с радост ще ви помогна.

Приятен и свеж ден!

0 comments